Analóg és digitális Fejállomás

Digitális átállás:

A digitális átállás azt jelenti, hogy a hagyományos földi sugárzókat központilag átállítják úgynevezett földi digitális sugárzásra. Ez azzal a következménnyel jár, hogy a szállodákban a régóta üzemelő fajállomásokhoz hozzá kell nyúlni, kiegészíteni vagy lecserélni. Korábban már – az elmúlt 5-8 év során - a műholdas csatornák hajtották végre ezt az átállást. A tapasztalat azt mutatja, hogy az évek során a szállodák követték a műsorok digitálissá történő átállítását, mit tehettek volna mást. Az átállítás műszaki színvonala azonban nem minden esetben megfelelő, hiszen gondoljuk arra, hogy évente egy-két műsort kellett átállítani, és csak kivételes esetben cserélték le vevőberendezést, inkább különböző kiegészítő műholdvevőket használtak. Amit érdemes szem előtt tartani, ez az átállás csak a vételi oldalt érinti, a belső szállodai hálózat – a fejállomás és a TV készülék között – továbbra is analóg, tehát itt nem változott semmi, nem javult a minőség.
Azok a szállodák amelyek TV cserén gondolkoznak vagy a közelmúltban cserélték le a készülékeket digitális vevőegységgel (tunerrel) is ellátott készülékekre nagyon kedvező helyzetben vannak, mert egy korszerű fejállomás beruházásával digitálissá tehetik belső hálózatukat is ami jelentős minőségjavuláshoz vezet. Szállító partnerünk: Triax-Hirschmann

Előnyök:

- Időálló korszerű beruházás
- Jelentős minőségjavulás kábelezés nélkül
- HD minőség
- Több csatorna transzponderenként (összesen 30-40 egy fejállomásról)
- Távolról karbantartható

Digitális fejállomás:

A korszerű digitális fejállomások természetesen a vételi (bemeneti) oldalon alkalmasak digitális műholdas és földi adások vételére. Ezen felül rendelkeznek a belső szállodai hálózat (kimenő) oldalán is „kábel” digitális kimenettel. Ennek eredményeképpen a meglévő „analóg” koax-hálózaton is digitális minőségű műsor sugározható. (természetesen, ha a TV készülék alkalmas a vételre)

Triax-Hirschmann TDX fejállomás:

Főbb jellemzők:
- Moduláris feléítés
- Szabadon választható bemeneti modul analóg/digitális (műholdas vagy földi)
- Szabadon választható kimenet modul analóg/digitális (analóg, DVB-C, DVB-T,)
- Távolról menedzselhető

Részletek itt